Färsbiffar med fetaost

Ingredienser
500 g nötfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
3 msk vatten
150 g Apetina® fetaost eller vitost
1 msk Arla® Svenskt Smör
Tsatsiki
½ gurka
½ tsk salt
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
Sallad
2 gemsallad
1 rödlök
1 gul paprika
4 tomater
Gör så här:
Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. Smula osten och blanda den ordentligt med färsen. Forma 8 biffar och stek dem i smör 3-4 min på varje sida. Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med vitlök och peppar. Ställ kallt. Skölj salladen och bryt den i bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda grönsakerna på ett fat eller i en skål. Servera biffarna med salladen och tsatsikin.
Etiketter: